meer leren over wijn zodat
je nog meer kunt genieten

Online Wijncursus Academy

Maak met een online wijncursus kennis met de wereld van wijn én leer proeven als een pro. Leer alles over het combineren van wijn bij gerechten en geniet nog meer van wijn.

je weg vinden in de wijnwereld

Weet wat je moet kiezen en ontdek nieuwe smaken

Twijfelen voor het wijnschap omdat je graag eens iets nieuws wilt proberen maar geen idee hebt wat je moet kiezen? Heel herkenbaar. Ik ben ooit zelf begonnen met het volgen van een wijncursus omdat ik graag eens nieuwe dingen wilde ontdekken. Ook wilde ik graag weten hoe ik wijn en spijs met elkaar kon combineren en waar ik op moest letten.

Mijn doel is om wijn voor jou begrijpelijk én leuk te maken. Daarom heb ik de academy gemaakt met online wijncursussen. Hier leer je over wijn op een laagdrempelige manier, zonder stoffige theorie. Wie wat van wijn wil weten moet vooral veel proeven. Proef je met me mee?
0
Al 278 wijnliefhebbers volgden dit jaar een online wijncursus bij ons
0
Deelnemers beoordelen onze cursussen gemiddeld met een 4,9
4.7/5
“De online basiscursus is erg leuk om te volgen en natuurlijk super leerzaam. Kirsten neemt je stap voor stap mee en je volgt alles helemaal op je eigen tempo. Het is duidelijk en overzichtelijk en heerlijk nuchter. Goed opgezet programma in modules en dat allemaal voor een prima prijs.”

online wijncursus

Dit is wat je kunt verwachten

Proeven als een pro

Ontdek aroma's en proef wijn volgens het het kijken, ruiken & proeven stappenplan.

Wijn spijs combineren

Leer hoe je wijn combineert bij gerechten zodat je nog meer kunt genieten van wijn.

Ontdek smaakprofielen

Onderscheid verschillende wijnstijlen en smaken en de belangrijkste druivenrassen.

Video's & opdrachten

Heldere en laagdrempelige uitleg van de praktijk, zonder stoffige theorie. Heel veel video's en opdrachten.

Op jouw eigen tempo

Je krijgt onbeperkt toegang en kunt alles terug kijken. Leer wanneer het jou uitkomt.

Mobielvriendelijk

Ook vanaf je mobiel of tablet kun je de cursus volgen. Waar en wanneer jij dat wilt.

Proeven als een pro

Ontdek aroma's en proef wijn volgens het het kijken, ruiken & proeven stappenplan.

Op jouw eigen tempo

Je krijgt onbeperkt toegang en kunt alles terug kijken. Leer wanneer het jou uitkomt.

Wijn spijs combineren

Leer hoe je wijn combineert bij gerechten zodat je nog meer kunt genieten van wijn.

Video's & opdrachten

Heldere uitleg van de praktijk zonder stoffige theorie met video's en opdrachten.

Ontdek smaakprofielen

Onderscheid verschillende wijnstijlen en smaken en de belangrijkste druivenrassen.

Mobielvriendelijk

Ook vanaf je mobiel of tablet kun je de cursus volgen. Waar en wanneer jij dat wilt.

alvast een voorproefje

Online wijncursus omgeving

Wil jij ook meer weten over wijn? En wil je weten hoe je nu eigenlijk wijn proeft en waar die geuren vandaan komen? Lijkt het je ook leuk om nieuwe dingen te proeven en proberen? Dan is het volgen van een online wijncursus wat voor jou!

We vertellen je dan namelijk alles over hoe je een wijn uitzoekt en waar je op moet letten en leren we je proeven als een pro. Je krijgt onbeperkt toegang zodat je kunt studeren op jouw eigen tempo. De online wijncursus basis is de ideale manier om alleen, met vrienden of familie aan de slag te gaan met wijn.

Ben je benieuwd wat je zoal kunt verwachten? Bekijk dan nu de gratis proefles met 2 video’s én opdrachten.

beginnen bij het begin

Online Basis Wijncursus

Leer proeven als een pro met het kijken, ruiken & proeven stappenplan. Ontdek wat smaakmakers zijn in een wijn en hoe het zit met tannines. Maak het onderscheid tussen 6 smaakprofielen en proef deze mee terwijl je proefnotities gaat maken.

Om te beginnen leer je over de basis van wijn. Zoals wat is wijn eigenlijk en welke druivenrassen moet je écht kennen? Vervolgens staan we stil bij hoe wijn wordt gemaakt: van druif tot fles inclusief alle keuzes die een wijnmaker moet maken. Als laatste krijg je ook diverse tips over het bewaren en schenken van wijn én we vertellen je ook alles over fouten als kurk.

Met deze online basis wijncursus leer je over wijn zonder stoffige theorie. Daardoor ontdek je jouw favoriete wijnstijl zodat je altijd weet wat je moet kiezen. Op die manier kun je nog meer genieten van wijn.

alles wat je wilt weten

Veelgestelde vragen

Iedereen die gek is op wijn en daar meer over wilt leren kan deelnemen aan deze cursus. Er is dus ook geen vooropleiding of kennis noodzakelijk om te kunnen starten. 

Dus vind je het leuk om nieuwe dingen te proberen en ontdekken en wil je graag snappen waarom wijn proeft zoals het proeft? En wil je aroma’s leren ontdekken als je aan wijn ruikt en weten hoe je de wijn het beste kunt serveren? Dan is de cursus geschikt voor jou.

Verwacht dus geen stoffige theorie maar een laagdrempelige én interactieve manier van leren over wijn. Dat doen we omdat we het belangrijk vinden dat je wijn leuk blijft vinden. Met andere woorden: we willen niet te ingewikkeld doen over wijn met exclusieve woorden en dure flessen. Wijn wordt namelijk gemaakt om te genieten!

Zodra je bent ingeschreven kun je direct van start. Om te beginnen schrijf je je in voor de cursus. Vervolgens wordt er automatisch een account voor je aangemaakt. Daarmee kun je dan inloggen op de online leeromgeving, welke toegankelijk is via computer, tablet of telefoon. Je kunt dus direct van start zodra je je hebt ingeschreven.

De online leeromgeving is bereikbaar via www.hartvoorwijn.nl/login. Alle informatie over het inloggen en starten  ontvang je daarnaast ook per e-mail.
Je kunt het niveau van de wijncursus basis vergelijken met SDEN 1 of een beknopte versie van SDEN 2. Je leert de basis over wijn en krijgt handvaten over het leren proeven van wijn. 
In de online leeromgeving staan modules voor je klaar met daarin de verschillende lessen. Er zit natuurlijk een logische opbouw in de cursus.
Je volgt de online wijncursus op je eigen tempo en voert ondertussen de opdrachten uit. Daarnaast kun je altijd terug naar vorige modules of lessen voor herhaling of om een video nog eens terug te kijken. Op die manier studeer je dus op jouw eigen tempo. Als je de cursus hebt afgerond kun je de eindtoets maken. Deze bestaat uit 25 vragen waarvan je er 18 goed moet hebben om te slagen. Als je die goed hebt afgerond krijg je vervolgens een certificaat. Bij een onvoldoende resultaat kun je de toets herkansen. Sowieso kun je, ook na het behalen van de eindtoets, altijd terug naar de modules. Daarmee heb je dus onbeperkt toegang zodat je altijd kunt terugkijken en herhalen.
Nee zeker niet! Je kunt beide cursussen apart van elkaar volgen. Om te starten met de wijn spijs module is het niet verplicht om eerst de basis module te volgen. Het is natuurlijk wel aan te raden omdat je in de basis cursus meer leert over wijn. In de wijn spijs cursus is echter ook uitleg over het proeven van wijn.
Als je bent ingeschreven voor de cursus krijg je één inlogaccount met onbeperkt toegang. Daarmee kun je dus met jouw account de cursus gaan volgen, maar natuurlijk kun je prima samen met je partner, vriend of huisgenoot de cursus volgen. Je kunt dus zelf kiezen of je de cursus alleen wilt doen of samen met iemand anders.
Je kunt een online wijncursus zeker ook cadeau doen. We maken dan een leuke cadeaubon voor je bij. Deze versturen we dan per post of digitaal naar jouw e-mailadres. De ontvanger krijgt dan een unieke vouchercode waarmee toegang tot de online wijncursus wordt verleend.
Bestel de cadeaubon via www.hartvoorwijn.nl/product/cadeaubon/

Je kunt eenvoudig  een kant en klare proefbox meebestellen tijdens het inschrijven van de cursus. Deze proefbox à 6 flessen wijn kost €55,- en wordt gratis verzonden via PostNL. Je kunt het proefpakket hier bestellen.  Voor de WijnSpijs cursus hebben we een samenwerking opgezet met Wijnvoordeel en kun je het proefpakket hier bestellen.

Bij iedere proefopdracht wordt er uitgebreid beschreven welke wijn je in huis moet halen om mee te doen met de proef les. Op die manier leer je om zelf in jouw favoriete winkel of supermarkt ook eens iets anders te kiezen dan die favoriete wijn. Natuurlijk krijg je ook duidelijke instructies en uitleg.

Ofterwijl je kunt zelf kiezen of je zelf op pad gaat om wijn uit te zoeken of dat je liever kiest voor een kant en klaar proefpakket. Net wat jij zelf fijn vindt.

De toegang is onbeperkt dus je kunt er dus net zo lang over doen als jij zelf wilt. Daarom volg je de online wijncursus geheel  in jouw eigen tempo. Zo kun je later altijd weer verder gaan of zelfs opnieuw beginnen. Op die manier studeer je wanneer en waar jij wilt en je mag er dus net zo lang over doen als je zelf wilt.
Het volgen van de cursus kost gemiddeld 15 uur, maar ook hierbij geldt dat jij jouw eigen studie tempo bepaalt. De ene les duurt namelijk wat langer dan de andere. Gemiddeld ben je circa 30 minuten bezig per les. Veel van deze lessen hebben ook video’s die 5 à 10 minuten duren. Daarnaast zijn er praktische opdrachten die je buiten de les om kunt uitvoeren.
De online wijncursus basis en de wijn spijs cursus kosten beide €75,-. Ook kun je kiezen voor een pakketdeal waarmee je profiteert van €25,- korting. Het proefpakket kost €55,- en wordt gratis verzonden.

Hierbij zit inbegrepen:

  • Onbeperkt toegang tot de gehele cursus, het lesmateriaal en de video’s
  • Online leeromgeving bestaande uit 11 modules met 35 lessen (basiscursus) en 50 lessen (wijnspijs) voor beide cursussen 1 eindtoets
  • Tools en hulpmiddelen zoals een proefformulier en het aromawiel
  • Persoonlijk advies en begeleiding van jouw wijndocent

Je kunt eenvoudig betalen met iDeal.

Ja zeker kan dit. Er volgen inmiddels al in verschillende landen de online wijncursus. De wijnen die aan geraden worden om te proeven zijn niet moeilijk verkrijgbaar waardoor je ook buiten Nederland passende flessen kunt uitzoeken. De online leeromgeving is overal te volgen, dus ook via je mobiel of tablet. Enkel een internetverbinding is noodzakelijk.

combineren en meer genieten

Wijn Spijs Cursus

Leer alles over het combineren van wijn bij gerechten in onze online wijn spijs cursus. We leggen de spelregels uit zodat je nog meer kunt genieten. Daarbij leer je hoe je een smaakprofiel kunt maken en hoe je op basis van het mondgevoel, smaakgehalte en structuur van een gerecht een passende wijn uitzoekt.

Allereerst leer je over de primaire smaken en aroma’s en hoe die op elkaar reageren. We staan ook stil bij de mogelijkheden voor het kiezen van een combinatie voor harmonie of contrast. Daarbij gaan we natuurlijk kijken naar de verschillende wereldkeukens van Aziatisch, Italiaans maar ook gewoon de Hollandse pot.

Natuurlijk geven we ook allerlei suggesties voor het uitzoeken van wijnen bij specifieke producten van vlees, vis tot kaas en diverse groentes. Ook leggen we je uit wat de manier van bereiding voor rol speelt bij een wijn spijs combinatie. Er zijn nogal wat smaakmakers te gebruiken in de keuken dus we kijken ook naar welke rol die spelen die in de combinatie met wijn.

vinoloog & wijndocent

Kirsten van Harten

Wijn wordt gemaakt om van te genieten. Niet om ingewikkeld over te doen. Dat is dan ook de manier hoe ik graag les geef over wijn. Laagdrempelig en zonder al die ingewikkelde termen. Wel weet ik dat het helpt als je snapt hoe wijn gemaakt wordt en wat er voor zorgt dat een wijn zo proeft. Het ontdekken van de wereld van wijn wordt zo alleen maar makkelijker én leuker.

Naast vinoloog en wijndocent ben ik dus vooral een liefhebber. Genieten van een goed glas wijn staat bij mij voorop. In mijn cursussen zul je merken dat ik vol enthousiasme praat over waar mijn hart van vol is: wijn. Leuk dat je met mij wilt mee proeven!

reviews ONLINE WIJNCURSUS

Dit is wat andere deelnemers er van vonden

De online wijncursussen worden beoordeeld met gemiddeld een 4.9!
4.7/5

wil jij de online wijncursus cadeau doen?

Bestel een cadeaubon

De online wijncursus is natuurlijk ook super leuk én origineel om cadeau te geven. Wil jij iemand verrassen met de online wijncursus? Dan kan dit natuurlijk.

We maken dan een persoonlijke cadeaubon voor je op waar eventueel een tekst bij geschreven kan worden. De cadeaubon kan vervolgens per e-mail of per post worden gestuurd naar jou óf de ontvanger. 

online wijncursus voor beginners

Bij iedere cursus inbegrepen

Online wijncursussen

  • Veel opdrachten en proefoefeningen
  • Laagdrempelig leren over wijn zonder stoffige theorie
  • Met proefpakket óf zelf wijn uitzoeken
  • Onbeperkt toegang en studeren op eigen tempo
  • Inclusief certificaat & eindtoets
  • Download gratis tools & hulpmiddelen