Mijn Hart voor Wijn achterna

Het is alweer 4 maanden geleden dat ik mijn laatste ‘personal update’ blog schreef. Een terugblik op het jaar en nog géén idee wat er in 2020 allemaal zou gaan gebeuren. Inmiddels zitten we in een achtbaan ritje dat minstens een jaar duurt en dat door Mrs. Corona alle kanten op gaat. Gelukkig betekent het in mijn geval naast een dal óók pieken en zorgt de situatie ervoor dat ik écht mijn hart achter na ga.

Vrienden en oud-collega’s weten dat het voor mij niet altijd makkelijk is geweest om te bepalen welke weg ik moet bewandelen. Ik ben iemand die graag druk is, veel nieuwe uitdagingen aanpakt en van dynamiek houdt. Tegelijkertijd ben ik ook een echte zekerheidszoeker die alle risico’s en overwegingen tot in de puntjes kapot kan beredeneren.

Mrs. Corona is in town

Het was dan ook als een flinke domper toen ik door Mrs. Corona mijn fulltimebaan verloor. En het was natuurlijk ook enorm balen dat ik mijn eerste wijncursus en volgeboekte proeverijen moest annuleren. Echter zou ik Kirsten niet zijn als ik bij tegenslagen m’n schouders eronder zet en naar positieve kanten van de situatie ga kijken. Mijn motto is niet voor niets ‘Hart voor Wijn(ig), Nooit Chagrijnig’. Van zielig in een hoekje zitten klagen wordt niemand gelukkiger. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat er straks weer heel veel mooie dingen kunnen. Al blijft het natuurlijk onzeker hoe die nieuwe werkelijkheid eruit zal gaan zien.

Sterker nog, je ziet nu met alle initiatieven al dat er heel veel gaafs op gang komt. Inmiddels heb ik zelf tientallen wijndozen mogen bezorgen. Zo kunnen wijnliefhebbers thuis tóch nog een proeverij konden organiseren. Daarnaast is dit natuurlijk ook een periode dat je wat mij betreft extra mag genieten van mooie wijnen. Tegelijkertijd grijp ik deze periode aan om te reflecteren op mijn werk als manager in een corporate omgeving én de droom die ik aan de andere kant met hart voor wijn aan het bouwen ben.

Waar het hart van vol is..

En dus ging ik de afweging maken waar ik het afgelopen jaar nu écht energie van heb gekregen. En dat is toch allemaal terug te brengen naar die passie. Naar het ‘zonder plan’ lanceren van mijn website. Het schrijven van blogs over alles wat met wijn te maken heeft en natuurlijk het organiseren van proeverijen. En man wat werd dat snel een succes. Alle proeverijen zaten vol en er kwamen steeds meer boekingen voor besloten proeverijen. En tegelijkertijd voor Grapefinds op pad om prachtige horecazaken te ontdekken met een unieke wijnbeleving. Waar het na vertrek van Mrs. Corona heen zou gaan was even een raadsel, maar dat ik mijn droom niet op wilde geven was duidelijk.

hart voor wijn

New road, new beginnings!

En toen kwam er opeens een trein voorbij. Een trein waarbij ik geen zekerheid hebt wat de eindbestemming zal zijn. Een trein waarvan ik wel weet dat die niet zo snel nog een keer voorbij zal komen. Dat dit misschien wel hét moment is om echt mijn hart voor wijn achterna te gaan. Ik ga namelijk aan de slag als manager bij Wijnwinkel Le Nord! Een super kans om mij vast te bijten in de wijnwereld, m’n netwerk in de markt te gaan verbreden en natuurlijk te gaan bedenken hoe we wijnliefhebbers in Rotterdam e.o. van mooie wijnen kunnen gaan voorzien.

Tegelijkertijd biedt deze stap mij ook de ruimte om de SDEN-wijncursussen én proeverijen extra aandacht te gaan geven. Ik heb de afgelopen weken het cursusmateriaal uitvoerig doorgewerkt en tot in de puntjes klaar staan. Het enige wat ik nog moet doen is de wijn koud zetten en de data prikken. Ik sta al in de startblokken klaar om die in te plannen.. Zodra het mag én verantwoord is natuurlijk.

Ik kan niet wachten om andere te leren, enthousiasmeren én laten genieten van wijn.. En ik hoop jij natuurlijk ook niet. Mocht je op de hoogte gehouden willen worden van de data.. Meld je dan aan voor nieuwsupdates hieronder.

Veel liefs,

Kirsten