Persoonlijke update: wat je aandacht geeft groeit

Inhoud van dit artikel:

Mijn eigen blogs lees ik eigenlijk amper terug, maar in het kader van zelfreflectie was de laatste persoonlijke blog van begin 2022 wel even leuk. Ik eindigde die blog dat 2022 zomaar eens een bijzonder jaar kon worden. Niet wetende wat een enorme versnelling er zou komen in de ontwikkelingen van Hart voor Wijn. In deze blog deel ik graag een nieuwe persoonlijke update.

Als je nu niet gaat, ga je waarschijnlijk nooit niet

Tot januari was ik nog in loondienst en ik heb kennelijk 3 keer een schop onder mijn hol moeten krijgen om deze stap te zetten. Tot 3x toe verloor ik mijn baan en vooralsnog is het eigenlijk altijd beter én leuker geworden. Hart voor Wijn bestaat over 2 maanden alweer 3 jaar en het is natuurlijk fantastisch als je gaandeweg steeds verder mee kunt groeien als startende ondernemer. Zo kijk ik er nu ook op terug. Op de momenten zelf is het natuurlijk ontzettend pittig en onzeker om je baan te verliezen, maar iedere keer werd ik weer een stukje verder mijn eigen pad op gestuurd. Het is achteraf mooi praten, maar ik geloof ook echt dat ik deze tijd nodig heb gehad om er volledig vo or te durven gaan. Het voelde in januari dan ook echt zo dat het tijd was en het was bijna alsof iemand tegen mij zei: als je nu niet gaat ga je het waarschijnlijk nooit meer doen.

Voor de zomer moest het duidelijk zijn

Ik besloot mijzelf tot de zomer te geven om te kijken of het ging lukken en op het moment van schrijven (29 juni 2022) is dat aangebroken. Ik besloot dat naast Hart voor Wijn ik graag als interimmer aan de slag wilde in de wijnbranche. Enerzijds omdat dat financieel simpelweg (nog?) nodig is, anderzijds omdat ik het ook veelste leuk vind om betrokken te zijn bij een team en een bedrijf. De eerste 3 maanden waren onzeker en zat ik regelmatig te dubben of ik anders niet beter toch bij de bank een klus kon gaan zoeken. Ik merkte dat ik enorm veel moest investeren in een netwerk en heb me suf gedronken aan koffietjes. Toen kwamen er 2 super toffe kansen op mijn pad. Inmiddels werk ik voor VINVIN Wines waarbij ik hen ondersteun met een breed scala aan marketing activiteiten. Ook ondersteun ik Ian van Ian&Wijn op diverse marketing en social fronten én geef ik inmiddels wijncursussen aan sommeliers van zijn klanten.
persoonlijke update

Wat je aandacht geeft groeit

Wel had ik duidelijk besloten: het moet een goede balans zijn. Ik wil genoeg tijd en ruimte overhouden om te kunnen investeren in Hart voor Wijn en dat werpt enorm zijn vruchten af. Iets dat je aandacht geeft groeit, want sinds ik er de volle focus op heb is mijn bedrijf nog nooit zo snel gegroeid. Ik geef inmiddels wijnproeverijen bij toffe horeca hotspots in Rotterdam, plan zo nu en dan leuke masterclasses in en natuurlijk geef ik ook nog de wijncursussen. De online academy is ook echt een vak apart en ik ben heel veel aan het investeren op naamsbekendheid. Inmiddels zijn er al meer dan 250 cursisten bezig met de basis & wijnspijs cursus en heb ik daarvoor een toffe samenwerking met Wijnvoordeel. Voor de online omgeving ben ik niet alleen bezig geweest met het optimaliseren van vindbaarheid en snelheid van de website, ook voor content zijn we keihard aan het knallen. En ik zeg we ja, want inmiddels zijn er super enthousiaste gastbloggers die graag iets schrijven over wijn. Mocht je denken dat wil ik ook: stuur even een berichtje, meer dan welkom.

En toen ging het opeens heel snel

Maar tijdens al dat netwerken had ik ook her en der wat zaadjes gepland voor een toekomstdroom. Een droom waarvan ik dacht dat misschien ergens in 2024, met een beetje geluk 2023 zou gaan lukken. Ik heb namelijk de ambitie om met Hart voor Wijn dé wijnschool voor wijnliefhebbers te worden. Zowel online als offline. There, I said it. Uit het niets belde Frederik van wijnwinkel Special Wines in Amsterdam mij op of ik daar geen wijncursussen wilde geven Bij Wijnhandel van Ouwekerk ken ik al langer wat mensen. Echter zoals je inmiddels zult begrijpen zat mijn agenda meer dan vol. Maarja, ik had wel die droom. Dus ik opperde bij beide zaken het idee dat ik dat wel wilde opzetten, maar dat ik dan graag een andere wijndocent wilde inzetten. Na verschillende gesprekken en brainstorm hoe we het konden invullen had ik met Fleur en Mariëtte een enorme klik en voor ik het wist stonden de cursussen in Arkel én Amsterdam gepland. En om het nog even gekker te maken: die lopen dus gewoon vol momenteel. En dan moet mijn marketing machine nog op gang komen!
78 scaled

What’s next?

Wat de tweede helft van 2022 gaat brengen weet ik echt nog niet. Misschien komen er wel weer lockdowns en het wordt een ramp. Ik heb echter inmiddels genoeg vertrouwen in de toekomst dat ik weet dat we dat ook wel weer overleven. Oh en gelukkig is de online wijn academy altijd en overal toegankelijk 😉

Ik vergeet trouwens nog even te vermelden dat ik in het eerste helft van dit jaar ook nog ‘even’ ben afgestudeerd als vinoloog. Maar daar zal ik even een aparte blog over schrijven! Meld je dus hieronder aan als je niets wil missen daarover.
Kirsten van Harten

Kirsten van Harten

Ik deel graag mijn enthousiasme en kennis over wijn zodat anderen er wat van kunnen leren. Wie wat van wijn wil weten moet vooral veel proeven. Drinken mag ook. Zolang je er maar van geniet!

Ps. Wil je voortaan op de hoogte blijven van alle nieuwe blogs? Meld je hieronder aan!

meld je aan voor de nieuwsbrief

Omdat je niets meer wilt missen

WIL JE VERDER LEZEN?

Bekijk de andere blogs