Citytrip Parijs voor wijnliefhebbers & foodies

Inhoud van dit artikel:

Parijs – de stad van de liefde, maar voor velen van ons ook de stad van het goede leven met kaas en wijn! Op elke hoek zitten mensen onder de klassieke rode luifels – genietend van een krantje, een sigaretje en uiteraard een glaasje wijn. Wat zij kunnen, kunnen wij ook. In deze blog neem ik je mee naar Parijs en geef ik je tips om hier op verschillende manieren van te genieten: van lekker mensen kijkend, een proeverij tot een culinaire ervaring. We delen de leukste tips voor hotspots als je op zoek bent naar een wijnbar in Parijs.

Franse lunch op het terras

Direct nadat je bent aangekomen in Parijs, roepen de terrassen je om even bij te komen van de reis en te acclimatiseren. En hoe kan dat nu beter dan met een typisch Franse lunch buiten op een terras. Ben je op zoek naar het ultieme Franse plaatje, strijk dan neer bij Café de Flore of Les Deux Magots in het 6e arrondissement. Druk bezocht en daarmee niet per se het meest authentieke plekje, maar je kunt er wel kiezen voor de klassieke gerechten en krijgt er de experience van de ansichtkaarten en de films voor terug. En vergeet niet alvast je eerste wijntje te bestellen, want zeg nu zelf – een glaasje tijdens de lunch is toch het ultieme vakantie gevoel?
cafe de flore paris

Ga naar een wijnbar in Parijs

Nadat je vol enthousiasme de eerste kilometers in de benen hebt, mooie musea hebt bezocht, de warenhuizen hebt leeg gekocht, op de Eiffeltoren hebt gestaan of gewoon door de leuke straten en wijken hebt gestruind – is het toch echt tijd voor een glaasje. Op zoek naar een goede wijnbar in Parijs dus! En daar hoef je in Parijs niet ver voor te zoeken, want deze zijn in elke buurt terug te vinden. Vanuit het Louvre, kun je direct door naar Le Garde Robe. Eindig je de dag bij Centre Pompidou, loop dan richting les Marais naar Le Comptoir in Rue Bachaumont. Tussen Place de la Bastille en Pere Lachaise vind je Septime la Cave. En geniet je nog van de knusse straatjes in Les Marais – zoek dan de wijnbar bij Les Marche des Enfants Rouges op of ga daar vlakbij naar de wat modernere wijnbar Mary Celeste – waar je gezelschap eventueel ook kan kiezen voor een cocktail.
wijnproeverij parijs

Door naar een wijnproeverij in Parijs

Lunch – check, wijn – check, dan moet de volgende stap de ultieme WijnSpijs combinatie worden. Daarbij komt dat een bezoek aan Frankrijk niet compleet is zonder een stukje kaas. Tijd voor een proeverij en laat je hiervoor bij Les Petit Crus verrassen. Je kunt je proeverij kiezen op basis van het aantal wijnen dat je wil proeven of het type kaas (sterk, mild, romig of een mix van allemaal!). De kaasjes worden vervolgens gepresenteerd op een leistenen plankje en de wijn komt in reageerbuisjes. En zit je alleen in ‘team kaas’, geen probleem, want ze bieden ook de mogelijkheid aan om wijntjes te proeven in combinatie met charcuterie – no way back dus!

Wijnrestaurant Frenchie

Een kaasje, worstje en een stukje brood is natuurlijk altijd lekker, maar je kunt Parijs niet verlaten zonder ook genoten te hebben van wijn met een lekker diner. Ga hiervoor naar het jonge Frenchie. Naast dé wijnbar in Parijs Frenchie Bar a Vins aan Rue de Nil – waar je de avond uiteraard kunt beginnen/in z’n geheel kunt spenderen/afsluiten – hebben zij hier aan de overkant ook een restaurant geopend. De kaart is gebaseerd op de Franse keuken met internationale invloeden en verandert met de seizoenen mee. Naast zelf kiezen – kun je ook voor het menu van de chef gaan inclusief wijn paring. Ben je op zoek naar een wat moderne touch aan je diner of heb je een hotel in de wijk Pigalle, dan kun je hier ook terecht voor jouw Frenchie experience. Beide vestigingen bieden jou een waanzinnige culinaire ervaring met gerechten die er stuk voor stuk als een plaatje uit ziet en ontbreekt het niet aan lekkere wijnen dus kijk wat het beste bij jou past, maar sla deze plek zeker niet over!
wijnbar in parijs

To go tips voor je picknick

Tegenwoordig zijn we vaker onderweg en buiten de deur dan dat we rustig thuis zitten en daarom sluit ik deze blog af met wat ‘to go tips’ met plekken waar je de ultieme Franse picknick of een goed gevulde boodschappentas voor thuis kunt halen. Les Marche des Enfants Rouges heeft een ruim aanbod, maar ben je hier – duik dan vooral ook Rue de Bretagne met haar zijstraten op. Daarnaast biedt Rue des Martyrs in het 9e arrondissement ook een breed aanbod aan Franse specialiteiten, die niet mogen ontbreken! En voor wie liever alles wat dichter bij elkaar zoekt – ga dan naar La Grande Epicerie, La Maison Plisson of Galerie Lafayettes de Gourmet. Je kunt hier terecht voor zowel een culinaire supermarkt ervaring met verse en houdbare producten, maar ook de mogelijkheid om nog voordat je de auto of trein in stapt te kunnen genieten van een laatste hapje en drankje. Zeker langs gaan dus als wijn- en food liefhebber.
Voor wie tijdens of na het lezen van deze blog al gestart is met het boeken van een trip naar Parijs – sla deze plekjes dan op in Google Maps en geniet ervan. Je vindt alle tips voor een wijnbar in Parijs ook terug in onze Instagram gids. Bon voyage, bon appétit & santé!
Floortje Hofland

Floortje Hofland

Mijn liefde voor wijn is in Zuid-Afrika geboren. Een plek met passie voor wijn, lekker eten en prachtige plekken - de perfecte samenstelling! Ik ga namelijk graag op pad om nieuwe plekken te ontdekken - van het tentje op de hoek tot city trips en andere culinaire en avontuurlijke bestemmingen. Je kunt mij niet blijer maken dan - na een dag op pad - samen na te genieten van nieuwe ervaringen met een lekker hapje en drankje!

meld je aan voor de nieuwsbrief

Omdat je niets meer wilt missen

WIL JE VERDER LEZEN?

Bekijk de andere blogs