Support Your Locals | Tips in Rotterdam

Door de komst van Mrs. Corona zitten we allemaal massaal thuis. Naast dat mijn oven en wijnopener overuren maakt, bestel ik nu ook regelmatig bij lokale horeca in Rotterdam. Onder het mom van #SupportYourLocals hoop ik op die manier een kleine bijdrage te kunnen leveren. Hieronder vind je mijn tips en ervaringen van de afgelopen weken.

frietboutique

Frietboutique – De verste frietjes en heerlijkste snacks haal ik bij de Frietboutique. Net even wat anders dan je ordinaire snackbar. Nee hier eet je friet op chique, met een oude kaas kroket of truffelkrokketjes. En het friet mét vers is lekker vers en niet té vet. Mijn favo zijn het frietje brisket, hun garnalenkroket (super crispy) én het liefst allemaal met de truffelmayonaise. Ze hebben een heel gezellig plekje op de Witte de Withstraat. Je kunt daar nu afhalen maar ze bezorgen ook in een groot deel van Rotterdam thuis. Als toetje hebben ze er ook heerlijk ambachtelijk schepijs maar daarvoor moet je wel bij ze langs wippen. 

gastrobar ster

Gastrobar STERDit fijne restaurantje zit bij mij om de hoek op de Jericholaan. De intieme sfeer van het pand met de karakteristieke inrichting moet je nu helaas missen.. maar gelukkig de kookkunsten van chef Terry Piem niet. Je kunt er nu namelijk terecht voor een take away menu van 1 tot 4 gangen. Daarnaast biedt hij een DIY box aan zodat je zélf creatief aan de slag kunt in de keuken. Uiteraard met de nodige instructies. Het menu wordt regelmatig aangepast zodat je nu ook thuis regelmatig verrast wordt. Geserveerd met friet van jawel de Frietboutique (2 vliegen in 1 klap) en brood met heerlijke aioli.

old scuola

Old ScuolaEind maart was mijn verjaardag en mijn liefste vriendinnen besloten me te verrassen door een etentje @ home te laten bezorgen. Ik was aangenaam verrast toen Old Scuola op de stoep stond met een uitgebreid Italiaans diner én WC Rol. Eerlijk gezegd had ik nog nooit bij Old Scuola gegeten maar had er genoeg over gehoord. We deelden een heerlijke traditionele pizza met een crispy rand, belegd met parmaham en truffel. Daarnaast aten we een groente lasagne en een stukje frittata met venkel. We sloten het af met een absurd lekker chocolade karamel toetje en bewaarden het rustieke brood voor de volgende dag. Hier ga ik zeker ook eens eten als de horeca weer open mag!

calaboose

Calaboose – Ook dit restaurant zit hier om de hoek en is nu met het zomerse weer in aantocht écht een gemis. Genieten van hun heerlijke cocktails (van cocktailbar de Dr.) op het gezellige terras is iets wat er hopelijk later dit jaar nog in zit. Voor nu kun je gelukkig thuis genieten van deze Indonesische hotspot. Wij aten de saté ajam, ajam semur (gesmoorde kip in ketjapsaus) met rijst en sajoer lodeh (groentemix in kokosmelk). En natuurlijk een portie rendang krokketjes want die zijn to die for. Gelukkig hebben ze ook een cocktail take away menu om het af te blussen.

ByJarmusch – Dit Amerikaanse diner concept is wat mij betreft dé plek voor american pancakes. Geweldig met ahornsiroop en spek maar ook andere toppings zijn mogelijk. Sinds kort hebben ze een originele drive thru bedacht waarbij je terwijl je in je auto op je bestelling nog van live muziek kan genieten ook.

support your locals

In Den Rust WatEen half jaar geleden at ik er nog in het mooiste boerderijtje van Kralingen. Een super romantisch restaurant die wat mij betreft sterwaardig is. Ook zij bieden nu een take away menu aan die je met de nodige instructies thuis kan afmaken en opmaken. Leuk is ook hier dat je kunt kiezen uit verschillende gerechten en je tafelgenoot dus iets anders kan bestellen dan jij. Ook zij veranderen het menu regelmatig en stoppen er van alles lekkers bij zoals een amuse en vers brood met roomboter.

support your locals

Jordy’s Bakery – Heeft natuurlijk meerdere vestigingen in de stad. Normaal mijn favo plek om even een koffietje buiten de deur te doen met wat lekkers erbij. Dat gaat nu natuurlijk niet.. maar de bakkerij is gewoon open. Mét coffee to go en ook al dat lekkers kun je gewoon mee naar huis (of een rustig bankje in de zon) nemen. Ze hebben ook een lekkere breakfast bag met verse jus, croissantjes en eitjes. Dikke tip!

Hart voor WijnLast but not least.. kun je natuurlijk ook Hart voor Wijn / Wijnwinkel Le Nord supporten. Dit kan je doen door een wijn proefpakket at home te bestellen. Natuurlijk met uitgebreide beschrijvingen, wijn spijs tips en tools voor een thuis proeverij. Heb jij interesse? Neem even contact met me op via kirsten@hartvoorwijn.nl

Liefs,

Kirsten

Meld je aan voor nieuwsupdates zodat je op de hoogte bent van de nieuwste blogs en tips.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *