Over mij

Ha! Leuk dat je er bent. We hebben in ieder geval al iets gemeenschappelijks en dat is dat jij waarschijnlijk net zo gek bent op wijn als ik. Ik ben Kirsten van Harten, 30 jaar en woon in Rotterdam.

Dat ik graag wijn drink weet ik (officieel) al 12 jaar en in 2017 zette ik de eerste stap om meer te leren over de wereld van wijn. Ik ben inmiddels een wijnliefhebber ten top al is dat niet altijd zo geweest. Vroeger bestelde ik regelmatig ‘een glas droge witte wijn’, liefst een sauvignon blanc. Niet verder denkend over de wereld die er achter schuilt van druiven, smaken, terroir en methodes. Totdat ik steeds meer in aanmerking kwam met écht lekkere wijnen waar opeens veel meer gebeurt in je glas en mond.

 

Naast het praktijkgedeelte is wat theorie wel handig. Toen ik wat meer over wijn wilde weten naast dat het in rood, wit en soms rosé voorbij kwam, ging ik behalve veel proeven ook wijnboeken lezen en schreef ik me in voor de eerste cursus. Inmiddels heb ik SDEN2 en SDEN3 afgerond en momenteel volg ik de Wine2Move opleiding bij La Causerie. Door alle cursussen leerde ik steeds meer nieuwe mensen in de wijnbranche kennen en raakte ik langzaam besmet met het virus. Ik deel graag mijn enthousiasme en kennis over wijn en doe dat door het organiseren van wijnproeverijen en het schrijven van blogs.

Wijnproeverijen

Wijn zo zwart op wit blijft lastig want zonder een glas rood of wit blijft het stugge theorie. Wie wat van wijn wil weten moet vooral veel proeven. Drinken mag ook. Het is vooral erg leuk om je eigen smaak in wijn te ontdekken en nieuwe stijlen te ontdekken. Het helpt je om het verschil tussen goede, middelmatige en slechte te leren kennen maar ook om van een wijn te kunnen zeggen ‘al is het mijn smaak niet, ik kan proeven dat hij goed is in zijn soort’.

Daarvoor ben je bij Hart voor Wijn aan het juiste adres. Als je een no-nonsense proeverij wilt organiseren voor een gezellige vrienden- familie of kookgroep of juist met collega’s als teamuitje help ik je graag. Dat kan bij je thuis of op kantoor en uiteraard neem ik alles (dus ook de vuile afwas)  mee. Liever op een externe locatie kan natuurlijk ook.

Genieten van kwaliteitswijnen in een gezellige setting staat bij mij voorop. Afhankelijk van het niveau en de insteek bepalen we samen hoeveel ik over de theorie van wijn proeven of de achtergrond van de wijnen vertel.

Blogs

Er is veel te leren over wijn. Hoe de wijn gemaakt wordt tot wetenschappelijke uitleg over de achtergrond van smaken aroma’s die je er in kunt terugvinden. Alles van de kurk tot op de bodem, de ziel van de fles komt voorbij in mijn blogs. De ziel, de essentie van wijn: bodem, grond, wijngaard en de druiven die er groeien en wat de wijnboer daarmee doet om er iets bijzonders van te maken. Eigenlijk alles over het uitzoeken en genieten van wijn. 

Daarnaast wil ik je graag helpen wegwijs te worden in de wijnwereld. Dat doe ik door hier blogs te schrijven over weetjes, wijn-/spijs ervaringen en (wijn)reizen. Ik hoop dat deze blogs je onder andere helpen bij het beoordelen van de kwaliteit van een wijn, het je inspireert om nieuwe wijnen (en smaken) te ontdekken die je waarschijnlijk lekker zult vinden én de juiste wijn bij het juiste gerecht kan combineren.

Verwacht geen technische details, ingewikkelde theorieën of lastige termen. Ik leer over  wijn om er nóg meer van te kunnen genieten en wil dit graag met je delen. Wat je wel zult lezen is een platgeslagen uitleg waar je wat mee kunt. Daarbij is het voor mij belangrijk dat het laagdrempelig én interessant is voor iedereen die graag een goed glas wijn drinkt.

Proost!

Heb je een vraag of wil je vrijblijvend (wijn)advies? Of een samenwerking aangaan? Neem dan vooral contact met mij op.

Hart voor Wijn is ingeschreven bij de KVK onder nummer 75643677. BTW ID nummer NL001152982B04.