Over mij

Over mij

Ha! Leuk dat je er bent. We hebben in ieder geval al iets gemeenschappelijks en dat is dat jij waarschijnlijk net zo gek bent op wijn als ik. Ik ben Kirsten van Harten, 32 jaar en woon in Rotterdam. Ik deel graag mijn enthousiasme en kennis over wijn en doe dat door het geven van wijncursussen en wijnproeverijen. Daarnaast ben ik ook ‘wijnbaas’ en manager bij Wijnwinkel Le Nord in Rotterdam.

kirsten van harten

Dat ik graag wijn drink weet ik (officieel) al 12 jaar en in 2017 zette ik de eerste stap om meer te leren over de wereld van wijn. Ik ben inmiddels een wijnliefhebber ten top en die passie groeide toen ik steeds meer in aanmerking kwam met écht lekkere wijnen waar opeens veel meer gebeurt in je glas.

Naast het praktijkgedeelte is wat theorie wel handig. Toen ik wat meer over wijn wilde weten naast dat het in rood, wit en soms rosé voorbij kwam, ging ik behalve veel proeven ook wijnboeken lezen en volgde ik de SDEN2 en SDEN 3 cursussen en de Wine2Move opleiding. Inmiddels heb ik ook de vinologenopleiding van de Wijnacademie afgerond.

 

Wijnproeverijen

Wijn zo zwart op wit blijft lastig want zonder een glas rood of wit blijft het stugge theorie. Wie wat van wijn wil weten moet vooral veel proeven. Drinken mag ook. Het is vooral erg leuk om je eigen smaak in wijn te ontdekken en nieuwe stijlen te ontdekken. Het helpt je om het verschil tussen goede, middelmatige en slechte te leren kennen. Daarnaast is het natuurlijk ook een gezellige activiteit. Bij een proeverij op maat is heel veel mogelijk. Je kunt ook deelnemen aan één van de open proeverijen in Rotterdam.

Wijncursussen

Wijn en de wereld er om heen is groot en fascinerend. Hoe meer je van wijn weet, hoe interessanter het wordt. Veel mensen drinken met plezier een goed glas wijn en zouden graag iets meer over wijn willen weten. Daarom organiseer ik SDEN wijncursussen. Afhankelijk van het niveau van de wijncursus, behandelen we de meest bekende wijnstreken en de wijnen. We bespreken hoe wijn wordt gemaakt en bespreken én proeven de bekendste druivenrassen uit de belangrijkste gebieden. Wat kun je ontdekken als je kijkt, ruikt en proeft aan wijn en waar komen die aroma’s eigenlijk vandaan? Bekijk hier meer informatie.

Blogs

Er is veel te leren over wijn. Hoe wordt wijn gemaakt wordt en elke smaken en aroma’s kun je er in terug vinden. Alles van de kurk tot op de bodem van de fles komt voorbij in mijn blogs. Daarmee wil ik je graag helpen wegwijs te worden in de wijnwereld. Dat doe ik door te schrijven over weetjes, wijn-/spijs ervaringen en (wijn)reizen. Ik hoop dat deze blogs je onder andere helpen bij het beoordelen van de kwaliteit van een wijn, het je inspireert om nieuwe wijnen (en smaken) te ontdekken die je waarschijnlijk lekker zult vinden én de juiste wijn bij het juiste gerecht kan combineren.

Ik deel graag mijn enthousiasme over  wijn zodat jij er wat van kunt leren én er nog meer van kunt genieten. Want dat genieten van kwaliteitswijnen in een gezellige setting staat bij mij voorop. Daarbij is het voor mij belangrijk dat het laagdrempelig én interessant is voor iedereen die graag een goed glas wijn drinkt. De nieuwste blogs kun je hier terugvinden.

Kirsten van Harten

Proost! 

Heb je een vraag of wil je vrijblijvend (wijn)advies? Of een samenwerking aangaan? Vind ik leuk! Neem dan dus vooral contact met mij op.