Over Hart voor Wijn

Ha! Leuk dat je er bent. We hebben in ieder geval al iets gemeenschappelijks en dat is dat jij waarschijnlijk net zo gek bent op wijn als ik. Ik ben Kirsten van Harten en deel graag mijn enthousiasme en kennis over wijn en doe dat door het geven van wijncursussen en wijnproeverijen. Ook heb ik een online wijn academy gebouwd zodat je nu ook op jouw eigen tempo én vanuit huis kunt leren over wijn. Inmiddels heb ik een team van wijnexperts om mij heen verzameld met dezelfde passie als ik en geven we wijncursussen op verschillende plekken in Nederland.
Kirsten van Harten
"Wijn wordt gemaakt om van te genieten. Niet om ingewikkeld over te doen. Bij Hart voor Wijn leer je over wijn in begrijpelijke taal."
Kirsten van Harten
Wijnbaas & Vinoloog

hoe het allemaal begon

Waar mijn Hart voor Wijn vandaan komt

Genieten van wijn doe ik al lang maar in 2017 zette ik de eerste stap om er meer over te leren. Toen ik voor het eerst het verhaal over de Amarone en Valpolicella Ripasso hoorde was ik onwijs geboeid door deze bijzondere manier van wijn maken en wilde ik meer leren. Tijdens vakanties ging ik graag langs wijnhuizen en in restaurants vond ik het steeds interessanter om iets uit te zoeken waar ik nog nooit van had gehoord. Daardoor proefde ik steeds vaker écht lekkere wijnen en ging de verschillen ontdekken. Naast al dat proeven is wat theorie natuurlijk ook noodzakelijk. Toen ik wat meer over wijn wilde weten naast dat het in rood, wit en soms rosé voorbij kwam, besloot ik mij in te schrijven voor de SDEN2 en SDEN3 wijncursus en al snel volgde de Wine2Move opleiding. Inmiddels heb ik ook de vinologenopleiding van de Wijnacademie afgerond.
over hart voor wijn

je hart voor wijn volgen

Hoe ik van wijn proeven mijn werk maakte

Wijn is al langer mijn passie en toen ik eenmaal wat ging leren over wijn merkte ik dat ik het heel erg leuk vond om ook andere hierover te enthousiasmeren. Dat begon kleinschalig met een wijnproeverij in mijn ‘vrije’ weekend naast mijn baan als manager in de financiële wereld. Heel ongedwongen en op een leuke manier maakte ik kennis met de wereld van wijn.

Toen ik mijn baan verloor maakte ik de overstap en liet het vertrouwde en bekende achter en werd manager van een wijnwinkel. Naast dat ik zelf wijncursussen en wijnproeverijen geef in een proeflokaal in Rotterdam doe ik dat ook steeds meer op locatie. Door het succes heb ik inmiddels mijn team uitgebreid met een aantal wijnspecialisten. Daarnaast heb ik de online wijn academy opgericht om ook online wijncursussen aan te kunnen bieden.

over hart voor wijn

Meet the team

Kirsten is letterlijk haar hart voor wijn achterna gegaan. Als oprichter regelt zij alles achter de schermen en geeft zij wijncursussen en proeverijen in Rotterdam.

Mariëtte zit bomvol wijnkennis en brengt dit vol enthousiasme over bij het geven van de wijncursussen op onze locatie in Arkel (Gorinchem).

Naast haar eigen bedrijf Le Bouquet waar zij samen met haar moeder biologische wijnen importeert, geeft ze cursussen in Amsterdam.

Vanaf het begin is Britta betrokken bij alle marketing en optimalisaties van Hart voor Wijn. Zij kwam zelfs met het idee voor het opzetten van de online academy.

over hart voor wijn

Wijnproeverijen & wijncursussen

Wijn zo zwart op wit blijft lastig want zonder een glas rood of wit blijft het stoffige theorie. Wie wat van wijn wil weten moet vooral veel proeven. Drinken mag ook. Het is vooral erg leuk om je eigen smaak in wijn te ontdekken en nieuwe stijlen te ontdekken. Tegelijkertijd is wijn en de wereld er om heen is groot en fascinerend. Hoe meer je van wijn weet, hoe interessanter het wordt. Veel mensen drinken met plezier een goed glas wijn en zouden graag iets meer over wijn willen weten.

Daarom organiseren wij SDEN wijncursussen op verschillende locaties in Nederland. Afhankelijk van het niveau van de wijncursus, behandelen we de meest bekende wijnstreken en de wijnen. We bespreken hoe wijn wordt gemaakt en bespreken én proeven de bekendste druivenrassen uit de belangrijkste gebieden. Wat kun je ontdekken als je kijkt, ruikt en proeft aan wijn en waar komen die aroma’s vandaan? Wij delen graag ons enthousiasme over wijn zodat jij er wat van kunt leren én er nog meer van kunt genieten. Want dat genieten van kwaliteitswijnen in een gezellige setting staat bij ons voorop.
persoonlijke update

mag ik jou ook helpen?

Samenwerken & freelanceopdrachten

Naast wijnproeverijen en wijncursussen ben ik vanuit mijn ervaring in de sales ook beschikbaar voor uitdagende klussen of opdrachten in de wijnbranche. Dit kan gerelateerd zijn aan merk of productactivaties of trainingen, maar ook het aansturen en vormgeven van diverse marketing- en salesgerelateerde projecten. Ook kan ik je helpen bij het geven van trainingen of proeverijen aan relaties of medewerkers.

Proost! 

Wil je meer weten over Hart voor Wijn? Heb je een vraag of wil je vrijblijvend (wijn)advies? Of een samenwerking aangaan? Vind ik leuk! Neem dan dus vooral contact met mij op.

Liefs en wie weet tot snel,
Kirsten van Harten

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van onze nieuwtjes & blogs

in het nieuws

Publicaties & nieuwsberichten