Wijncursus Amsterdam

Wijncursus Amsterdam

Bij de prachtige wijnwinkel Special Wines in Amsterdam, organiseert Hart voor Wijn wijncursussen op verschillende SDEN niveaus. De wijncursussen worden gegeven door Fleur van der Poll. Onze wijncursussen zijn een leuke manier om een wijnkenner te worden. We geven wijncursussen in kleine groepen voor persoonlijke interactie. Ongeacht het niveau staat proeven iedere cursusavond voor op: zo’n 8 tot tot 10 wijnen per avond. Het is dan ook de perfecte gelegenheid om meer wijnstijlen te leren kennen. Je gaat proefnotities leren maken én weet straks precies hoe je wijnaroma’s kunt ontdekken.

VERSCHILLENDE NIVEAU'S

Welke SDEN Wijncursus Amsterdam past bij jou?

We verzorgen de wijncursussen bij Special Wines zowel Nederlandstalig als Engelstalig en op verschillende SDEN niveaus. De wijncursussen bereiden je voor op de optionele SDEN examens. Meer informatie over alle wijncursussen en de lesprogramma’s kun je hier terugvinden.

JOUW WIJNDOCENT

Fleur van der Poll

Alweer 4 jaar geleden zette ik mijn eerste stappen in de wereld van wijnen, en, terugkijkend, had ik deze stap kunnen zien aankomen, alleen nooit verwacht. Ik heb namelijk Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft gestudeerd en ben daarna aan de slag gegaan bij Unilever als Packaging Designer, een nogal technische richting die ver van de wereld van wijnen afstaat of ver lijkt af te staan. Dat gezegd hebbende, ik kom ook uit een gezin met hotello’s en zo lang als ik me kan herinneren zijn we opgegroeid met goed eten en een lekker glas wijn (dat tweede, op latere leeftijd uiteraard). Dus, ook ik raakte steeds meer geïnteresseerd in wat drink ik nou eigenlijk en hoe kan ik het nog lekkerder maken.

Mijn wijnavontuur begon met het volgen van de SDEN cursussen en is vandaag de dag uitgemond tot een eigen wijnimport bedrijf, Le Bouquet, samen met mijn moeder. Onze focus ligt op biologische, biodynamische en natuurwijnen. In ons bedrijf vind ik mijn dierbare overlap tussen de technische- en de wijnwereld, namelijk mijn creativiteit. Ik vind het heerlijk om te kunnen experimenteren met smaken en zo bijzondere combinaties te creëren. En dit is dan ook iets wat je terug kunt proeven in onze wijnen; bijzondere en expressieve wijnen die een verhaal vertellen.

Voor Le Bouquet organiseer ik veel proeverijen, en ook tijdens mijn jaren bij Unilever organiseerde en faciliteerde ik veel workshops om ieders creativiteit te boosten. Maar hetgeen wat ik het allerbelangrijkst vind om mee te geven tijdens een proeverij, is niet alleen de informatie over waar een wijn vandaan komt, maar vooral wat proef en ruik je eigenlijk en hoe omschrijf je dit. Zo ga je leren herkennen wat je smaak is, hoe je zelf bijzondere WijnSpijs combinaties kunt maken en last, but not least, aan een sommelier in een restaurant kunt omschrijven wat je lekker vindt in een wijn.

Wil jij een wijncursus volgen van Fleur bij Special Wines in Amsterdam? Bekijk hier de agenda voor de aankomende data.
wijncursus amsterdam

CURSUSLOCATIE

Special Wines Amsterdam

Special Wines is een samenwerking waar kleinschalige, gepassioneerde wijnimporteurs op toegankelijke wijze hun assortiment in wijnen presenteren. Wijnen die vol trots en met liefde voor het vak door ambachtelijke, kleine wijnproducenten gemaakt zijn en daarom terecht de titel ‘Special Wines’ dragen. Eigenaar Frederik Boer opende de wijnwinkel in eerste instantie als pop-up store maar is inmiddels niet meer weg te denken in Amsterdam Zuid.

Het adres is Marathonweg 15 in Amsterdam-Zuid vlakbij het Stadionplein. Er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid.