Wijncursus Arkel

Wijncursus Arkel

Bij Wijnhandel van Ouwerkerk in Arkel, nabij Gorinchem organiseert Hart voor Wijn wijncursussen op verschillende SDEN niveaus. De wijncursussen worden gegeven door Mariëtte Gerris, vinoloog io. Onze wijncursussen zijn een leuke manier om een wijnkenner te worden. We geven wijncursussen in kleine groepen voor persoonlijke interactie. De wijncursus wordt gegeven in het sfeervolle proeflokaal van Wijnhandel van Ouwerkerk. Ongeacht het niveau staat proeven iedere cursusavond voor op: zo’n 8 tot tot 10 wijnen per avond. Het is dan ook de perfecte gelegenheid om meer wijnstijlen te leren kennen. Je gaat proefnotities leren maken én weet straks precies hoe je wijnaroma’s kunt ontdekken.

VERSCHILLENDE NIVEAU'S

Welke SDEN Wijncursus Arkel past bij jou?

We verzorgen de wijncursussen bij Wijnhandel van Ouwkerk op 2 verschillende niveaus: SDEN2 voor beginners en SDEN3 voor gevorderden. De wijncursussen bereiden je voor op de optionele SDEN examens. Meer informatie over alle wijncursussen en de lesprogramma’s kun je hier terugvinden.

JOUW WIJNDOCENT

Mariëtte Gerris

Mariëtte is al jarenlang wijnliefhebster en wijnkenner, maar heeft in mei 2021 de switch gemaakt door haar hart voor wijn te volgen en als zzp’er aan de slag te gaan in de rol van wijndocent & wijnadviseur. Na haar ervaring als docent recht bij Avans Hogeschool, heeft zij de afgelopen jaren verschillende wijnopleidingen gevolgd en diverse workshops en trainingen gegeven. Binnenkort zal zij met een laatste examen de opleiding tot Vinoloog afronden. Vanuit haar liefde voor wijn pakt ze vol enthousiasme haar rol als wijndocent op bij Wijnhandel van Ouwerkerk.
Wijncursus Arkel

Kennis en ervaring

Mariëtte heeft na de SDEN3 wijncursus en de vinologenopleiding aan de Wijnacademie, ook de opleiding tot wijndocent afgerond bij Claudia van Dongen, Wijnvrouw van het jaar 2021. Voor het goed combineren van wijn bij gerechten heeft Mariëtte de opleiding Wijn & Spijs bij de Academie van Gastronomie van Peter Klosse gevolgd. Voor de juiste combinatie van wijn bij kaas heeft ze de daarnaast de Kaas & Wijn bij Betty Coster van fromagerie L’Amuse gevolgd om daar te ontdekken dat er echt goddelijke combinaties van kaas met wijn bestaan.

Naast een grote hoeveelheid wijnkennis, heeft ze veel ervaring met het geven van trainingen en workshops. Bij Wijnhandel van Ouwerkerk heeft ze al regelmatig Wijn & Kaas workshops gegeven in samenwerking met de Alexanderhoeve, als ook wijnworkshops bij Rooi Pannen Breda. Verder heeft Mariëtte veel ervaring opgedaan met het geven van wijnproeverijen bij mensen thuis, want over wijn vertellen dat doet ze graag. Naast het geven van wijnproeverijen en wijncursussen, werkt Mariëtte als sommelier-gastvrouw bij MooR wining & dining een leuk restaurant in haar woonplaats Oisterwijk, waar ze de gasten verrast met mooie wijnen die perfect combineren bij de lekkerste gerechten van de kaart.

Mariëtte vindt het erg leuk om zich te blijven ontwikkelen op het gebied van wijn. Haar enthousiasme is aanstekelijk en brengt ze graag in de praktijk om deelnemers van een wijncursus Arkel meer te leren over wijn. Je kunt wel zeggen: Mariëtte heeft net als de organisator van de SDEN-cursussen bij Wijnhandel Van Ouwerkerk Kirsten, Hart voor Wijn!

Wil jij een wijncursus volgen van Mariëtte bij Wijnhandel van Ouwerkerk? Bekijk hier de agenda voor de aankomende data.

CURSUSLOCATIE

Wijnhandel van Ouwerkerk

Wijnhandel van Ouwerkerk is een gespecialiseerd familiebedrijf waar het enthousiasme, de vakkennis en expertise vanaf 1860 tot op de dag van vandaag van vader op zoon worden doorgegeven. Generaties lang voeren zij al een breed assortiment wijnen die zij grotendeels zelfstandig importeren. In onze wijncursussen ga je die wijnen natuurlijk proeven en op een laagdrempelige manier meer leren over wijn. Het adres is Prinses Margrietstraat 19 in Arkel en ligt vlakbij Gorinchem en de A15.  Er is ruim voldoende gratis parkeergelegenheid.