Wijncursussen

Wijn en de wereld er om heen is groot en fascinerend. Hoe meer je van wijn weet, hoe interessanter het wordt. Veel mensen drinken met plezier een goed glas wijn en zouden graag iets meer over wijn willen weten. Daarom organiseer ik SDEN wijncursussen bij Wijnwinkel Le Nord in Rotterdam. De cursus vindt plaats in het sfeervolle proeflokaal welke erg goed bereikbaar is gezien de ligging op nog geen 5 minuten loopafstand van het Centraal Station.   

Introductiecursus – Ik weet wat van wijn! – VOL

Wijn drinken is lekker maar snappen wat je drinkt maakt het leuker. Bij de introductiecursus “Ik weet wat van wijn” op SDEN 1 niveau behandelen we de meest bekende wijnstreken en de wijnen. Thema’s die we behandelen zijn onder andere hoe wordt wijn gemaakt: van druif naar wijn. Wat is wijnbouw en welke invloed speelt de bodem en het klimaat daarin? We bespreken de belangrijkste druivenrassen en gaan wijnen proeven en beoordelen aan de hand van proefformulieren. Wat kun je ontdekken als je kijkt, ruikt en proeft aan wijn en waar komen die aroma’s eigenlijk vandaan? Daarnaast bespreken we thema’s wijn & spijs en krijg je praktische tips over het zelf kopen en schenken van wijn.

Iedere avond proeven we 8 à 10 wijnen. Na deze introductiecursus kun je online officieel examen doen op SDEN 1 niveau (optioneel en daarom niet inbegrepen). Vooropleiding is niet nodig als je maar geïnteresseerd bent in wijn 🙂 

DEZE CURSUS ZIT VOL. SNEL NIEUWE DATA.

  • Cursusdata: donderdag 19 maart en donderdag 2 april  van 19:30  tot circa 22:30.
  • Locatie: Wijnwinkel Le Nord, Provenierssingel 32a Rotterdam.
  • Prijs: €89,- incl. BTW
  • Cursusboekje ‘Ik weet wat van wijn” voor €9,50 incl. BTW optioneel bij te bestellen.

Wil jij ook meer leren over wijn en deze introductiecursus bijwonen? Je kunt je direct inschrijven door via deze link of de button hieronder. Liever betalen via een factuur? Stuur dan je aanmelding per e-mail naar kirsten@hartvoorwijn.nl

wijncursus rotterdam

Er is beperkt plek en de cursus gaat door bij een minimum aantal deelnemers van 8 personen. Bij alle ticketaankopen, reserveringen voor proeverijen en wijncursussen Rotterdam zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.