Wijnproeverij Rotterdam

Hart voor Wijn organiseert met veel plezier voor jou een wijnproeverij in Rotterdam en omgeving. Sfeervol, leerzaam en toegankelijk. Zo kunnen we een wijnproeverij organiseren voor een gezellige vrienden- familie of kookgroep of juist met je collega’s als teamuitje. Natuurlijk helpen we je dan graag met het een op maat geplande proeverij, helemaal afgestemd op jullie wensen. Dit kan op een externe locatie of in het proeflokaal. Je kunt ook deelnemen aan één van de georganiseerde wijnproeverijen in Rotterdam,. Bekijk hiervoor de agenda om te zien wanneer de volgende wijnproeverij in Rotterdam is gepland.

wijnproeverij organiseren

hoe gaat het in zijn werk

Opzet wijnproeverij voor groepen

We proeven verschillende wijnen die passen bij het thema. Je ruikt, proeft en leert zo op een leuke en leerzame manier meer over wijn. Afhankelijk van de opzet en het niveau bepalen we samen hoeveel ik vertel over de theorie en achtergrond van de wijn, regio van herkomst en methode. Daarbij vind ik het belangrijk dat het toegankelijk en interessant is voor iedereen die graag een goed glas wijn drinkt, met of zonder wijnkennis. Afhankelijk van de wensen bepalen we samen de opzet en omvang van de proeverij. Wat kun je zoal verwachten:

  • Oefenen van het wijnproeven: wat kun je allemaal ontdekken als je kijkt, ruikt en proeft aan wijn?
  • Basis smaken, aroma’s en wijnstructuur
  • Uitleg over de geproefde wijnen, regio en achtergrond
  • Proefnotities maken en wijnen beoordelen
  • Tips over wijn spijs combinaties
  • Thema naar keuze (bijvoorbeeld een specifiek land of regio thema, seizoenen, champagne & mousserend of een wijn spijs workshop)
  • Geschikt om te organiseren met teamuitjes, kookclubs, vriendengroepen of zakenrelaties.
Wijnproeverijen & wijncursussen Rotterdam
Wijn drinken is lekker, maar snappen wat je drinkt maakt het leuker. Tijdens een wijnproeverij gaan we samen op wijnreis.
wijnproeverij rotterdam

volledig op maat

Wat kun je verwachten van een wijnproeverij?

Je kunt de wijnproeverij natuurlijk zo gek maken als je wilt, met betaalbare of juist exclusieve wijnen. Als je het wat groter wilt aanpakken dan is het bijvoorbeeld mogelijk dat ik lekkere kazen, vleeswaren en andere hapjes meeneem. Afhankelijk van de wensen maken we het dan passend in jouw budget.

De wijnproeverij kan thuis, op kantoor of op een externe locatie worden georganiseerd. Uiteraard neem ik glazen, proefformulieren en aromawielen mee. Ook online wijnproeven is mogelijk. 

Eventueel kan de proeverij of wijn spijs workshop ook bij Wijnwinkel Le Nord in Rotterdam georganiseerd worden. Dit stemmen we natuurlijk geheel af op jouw voorkeuren en groepssamenstelling. Neem contact met ons op voor meer informatie voor een wijnproeverij in Rotterdam en omgeving.

op afstand kan ook

Online wijnproeverijen

Naast wijnproeverijen op locatie in Rotterdam, organiseren wij ook regelmatig online wijnproeverijen voor groepen en bedrijven in heel Nederland. Een online wijnproeverij is namelijk zeker in deze tijd een erg leuke én interactieve manier om iets te organiseren. Dit kan bijvoorbeeld met een vriendengroep of als teamuitje met collega’s. Uiteraard nemen we alles voor je uit handen, versturen we de wijnpakketten op met PostNL en kun je de proeverij samen stellen zodat het helemaal past binnen jullie wensen en budget. Klik hieronder voor meer informatie over online wijnproeverijen.

deelnemen aan een open proeverij

Agenda

Regelmatig organiseren we ook open proeverijen. Dit doen we op toffe locaties waar we mee samenwerken. Het leuke is dat je hierdoor ook met een kleine groep kunt deelnemen aan een wijnproeverij of bijvoorbeeld een wijnproeverij cadeau kunt doen. Daarvoor kun je namelijk eenvoudig losse tickets bestellen. Kijk voor de eerstvolgende wijnproeverij in Rotterdam op deze pagina en hopelijk proef je snel met ons mee!

Bij alle ticketaankopen, reserveringen en boekingen voor open en besloten proeverijen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.