Wijnproeverij Rotterdam

Wijnproeverij Rotterdam

Hart voor Wijn organiseert wijnproeverijen in Rotterdam en omgeving. Sfeervol, leerzaam en toegankelijk. Als je een proeverij wilt organiseren voor een gezellige vrienden- familie of kookgroep of juist met je collega’s als teamuitje, dan help ik je natuurlijk graag. Je kunt ook deelnemen aan één van de georganiseerde wijnproeverijen in Rotterdam, bij Wijnwinkel Le Nord. Bekijk hiervoor de agenda.
Wijnproeverijen & wijncursussen Rotterdam

Wijn drinken is lekker, maar snappen wat je drinkt maakt het leuker. Tijdens een wijnproeverij gaan we samen op wijnreis.

We proeven verschillende wijnen die passen bij het thema. Je ruikt, proeft en leert zo op een leuke en leerzame manier meer over wijn. Afhankelijk van de opzet en het niveau bepalen we samen hoeveel ik vertel over de theorie en achtergrond van de wijn, regio van herkomst en methode. Daarbij vind ik het belangrijk dat het toegankelijk en interessant is voor iedereen die graag een goed glas wijn drinkt, met of zonder wijnkennis.
wijnproeverij rotterdam

Opzet wijnproeverij voor groepen

Afhankelijk van de wensen bepalen we samen de opzet en omvang van de proeverij. Wat kun je zoal verwachten:

  • Oefenen van het wijnproeven: wat kun je allemaal ontdekken als je kijkt, ruikt en proeft aan wijn?
  • Basis smaken, aroma’s en wijnstructuur
  • Uitleg over de geproefde wijnen, regio en achtergrond
  • Proefnotities maken en wijnen beoordelen
  • Tips over wijn spijs combinaties
  • Thema naar keuze (bijvoorbeeld een specifiek land of regio thema, seizoenen, champagne & mousserend of een wijn spijs workshop)
  • Geschikt om te organiseren met teamuitjes, kookclubs, vriendengroepen of zakenrelaties.
wijnproeverij rotterdam

Je kunt de wijnproeverij natuurlijk zo gek maken als je wilt, met betaalbare of juist exclusieve wijnen. Als je het wat groter wilt aanpakken dan is het bijvoorbeeld mogelijk dat ik lekkere kazen, vleeswaren en andere hapjes meeneem. Afhankelijk van de wensen maken we het dan passend in jouw budget.

De wijnproeverij kan thuis, op kantoor of op een externe locatie worden georganiseerd. Uiteraard neem ik alles (inclusief de vuile vaat) mee. Ook online wijnproeven is mogelijk. 

Eventueel kan de proeverij of wijn spijs workshop ook bij Wijnwinkel Le Nord in Rotterdam georganiseerd worden. Dit stemmen we natuurlijk geheel af op jouw voorkeuren en groepssamenstelling. Neem contact met mij op voor meer informatie voor een wijnproeverij in Rotterdam en omgeving.

Agenda wijnproeverijen Rotterdam

Regelmatig organiseren we ook open proeverijen. Daarvoor kun je eenvoudig losse tickets bestellen. Kijk voor de eerstvolgende wijnproeverij in Rotterdam op deze pagina. 

Bij alle ticketaankopen, reserveringen en boekingen voor open en besloten proeverijen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.